KPN trekt een streep door de beoogde aanstelling van Dominique Leroy

© PhotoNews
| Dominique Leroy, voormalig CEO van Proximus.

Het Nederlandse telecombedrijf KPN trekt de voorgenomen benoeming van Dominique Leroy als CEO in. Dat meldt KPN maandagochtend. De voormalige Proximus topvrouw zou bij KPN aan de slag gaan. Een onderzoek naar handel met voorkennis strooit nu roet in het eten.

De duurtijd van de procedures door de autoriteiten in België met betrekking tot Leroy is "onduidelijk en onvoorspelbaar", meldt KPN. De raad van toezicht van KPN geeft aan dat die onzekerheden rond timing niet in het belang zijn van KPN en zijn aandeelhouders, klinkt het.

Leroy ligt in België onder vuur vanwege een aandelentransactie. Ze gaf op 25 juli de opdracht om een aandelenpakket van Proximus ter waarde van 285.000 euro te verkopen op 1 augustus. De Belgische financiële waakhond FSMA en het openbaar ministerie doen onderzoek naar die transactie, omdat er mogelijk sprake is van handel met voorkennis.

Een bijzondere aandeelhoudersvergadering van maandag 28 oktober wordt geannuleerd

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?