Kraakpand in de Wetstraat dat zeventig asielzoekers huisvest wordt vrijdag toch ontruimd

JP
© BRUZZ
17/10/2023

Het kraakpand in de Wetstraat ‘Toc-Toc Nicole’, waar nog steeds een zeventigtal asielzoekers verblijven, zal dan toch ontruimd worden. Dat meldt de organisatie Stop de Asielcrisis zelf via een persbericht.

"Vanaf vrijdag moeten ongeveer zeventig mensen op zoek naar een alternatief," schrijft het collectief in het persbericht. Ze betreuren dat er niet eerder een oplossing is gevonden voor de bewoners van een leegstaand pand naast het CD&V-partijhoofdkwartier, aan de Wetstraat 89.

De eigenaar van het gebouw heeft aangeboden om een deel van de bewoners onder te brengen in hotels, zodat ze in "de eerste paar maanden een dak boven hun hoofd hebben." Het collectief vindt het spijtig dat er daarna geen perspectief is op een plaatsje in een asielcentrum in het netwerk van Fedasil.

De asielzoekers trokken eerder de deur van het pand achter zich dicht omdat er een uitzetting aangekondigd werd, maar daarna bleek dat er nog steeds mensen bleven wonen. Dit keer stelt het collectief dat de bewoners het pand op 19 oktober zullen verlaten, 20 oktober volgt de officiële ontruiming.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni