iMAL, het Brusselse kunstencentrum voor digitale culturen en technologie, heeft woensdag officieel zijn nieuwe ruimte ingehuldigd. Tijdens de inhuldiging konden de aanwezigen de tentoonstelling 'The Artwork As A Living System' verkennen.

Het iMAL- voluit Art Center for Digital Cultures & Technology - is te vinden op de Koolmijnenkaai in Molenbeek. In maart 2020 opende het kunstencentrum na renovatiewerken al opnieuw voor het publiek. Met de officiële inhuldiging nu wordt volgens het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) "het einde ingeluid van een periode van grote renovatie- en uitbreidingswerken die in 2016 van start gingen en mede mogelijk werden gemaakt door de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 2014-2020".

De inhuldiging vond woensdagochtend plaats in aanwezigheid van Vervoort, burgemeester Catherine Moureaux (PS) van Molenbeek, Samuël Maenhout van de Belgische vertegenwoordiging van de Europese Commissie en iMAL-directrice Lucia Garcia.

Het gebouw omvat een grotere tentoonstellingsruimte, een uitgebreid Fablab, een plaats voor residenten, een toekomstige digitale bibliotheek en een foyer. In totaal is het nieuwe centrum nu dubbel zo groot.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni