Kunstgalerij Nardone wordt kruidenier: 'Kunst is ook essentieel'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 5 april 2021
Updated: 05-04-2021 - 17:33

De eigenaar van kunstgalerij Nardone in Elsene heeft de statuten van zijn zaak veranderd naar kruidenier, om zo als essentiële winkel te worden beschouwd. Mensen mogen nu ook zonder afspraak over de vloer komen.

Dankzij een creatieve ingreep mag de kunstgalerij van Antonio Nardone in Elsene opnieuw zonder afspraken klanten in zijn galerij verwelkomen. Om de huidige coronamaatregelen te omzeilen, die het enkel toelaat klanten te ontvangen op afspraak, heeft hij de statuten van zijn zaak aangepast. Hij is nu officieel een kruidenier.

"Ik verkoop Italiaanse delicatessen, een knipoog naar mijn grootouders die zelf een kruidenierszaak uitbaatten," vertelt hij. "Ik heb een aantal administratieve aanpassingen doorgevoerd, en mijn statuten veranderd. Nu kan ik Italiaanse lekkernijen aan mijn klanten aanbieden, en gelden de tentoongestelde kunstwerken officieel als decoratie.

Een creatieve truc waarmee Antonio Nardone graag een stukje normaliteit hoopt te heroveren in zijn galerij in de Sint-Jorisstraat in Elsene. "Ik mag nu ook al mijn kunst verkopen. Ik ben erg tevreden dat ik die aanpassingen heb doorgevoerd," zegt Nardone, die ongeveer twee à drie maanden nodig had om de statuten aan te passen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?