KVS zamelt ruim 15.000 euro in voor vluchtelingen

© Danny Willems / KVS

Met een benefietactie heeft de KVS 15.335 euro ingezameld tijdens de maand februari. De inkomsten van de topvoorstellingen Malcolm X en Onbezongen gaan integraal naar Deux Euros Cinquante, een organisatie die maaltijden uitdeelt aan vluchtelingen.

“Het vrijgevige KVS-publiek trok haar portefeuille open”, reageert artistiek leider van de KVS Michael De Cock opgetogen. Tijdens de maand februari organiseerde het kunstenhuis een benefietactie door Malcolm X en Onbezongen opnieuw op de planken te brengen.

De ticketverkoop leverde 12.300 euro op, maar daarnaast konden theaterbezoekers nog een extra bijdrage leveren, goed voor 2.320 euro. Ook de barinkomsten schenkt de KVS aan het goede doel. In totaal bracht de benefietactie 15.335 euro op. En dat bedrag gaat integraal naar Deux Euros Cinquante, een organisatie die maaltijden uitdeelt aan vluchtelingen.

“Het is moeilijk om de woorden te vinden om iedereen die hieraan heeft meegewerkt te bedanken,” klinkt het bij Deux Euros Cinquante. “Elke dag van de week geven wij ongeveer 250 ontbijtmaaltijden, wat neerkomt op zo’n 7.500 euro per maand. Dankzij de benefietactie van de KVS kunnen we dus twee maanden verder”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?