| Natacha de Crombrugghe.

Laatste gsm-signaal van vermiste Natacha dag voor haar verdwijning

SD
10/05/2022

Het gsm-signaal van de vermiste Natacha de Crombrugghe werd voor het laatst opgevangen de dag voor haar verdwijning op 23 januari rond 17.25 uur. Dat zegt een woordvoerder van het federale parket aan BRUZZ. Het Belgische gerecht heeft daarnaast gegevens van de Peruaanse telefoonmasten opgevraagd om te onderzoeken wie op het moment van haar verdwijning in de buurt was.

Uit een interview met de ouders van Natacha de Crombrugghe in La Capitale blijkt dat het gsm-signaal van de Crombrugghe voor het laatst werd opgevangen door een Peruaanse zendmast de dag voor haar verdwijning op 23 januari rond 17.25 uur, en dit bevestigt het federale parket aan BRUZZ. Waarom haar gsm op dat moment uitging, is niet duidelijk.

Het federale parket bevestigt bovendien dat het Belgische gerecht een administratieve rogatoire commissie naar Peru heeft gestuurd om de zendmasten in de buurt van Cabanaconde te onderzoeken. Zo kan er worden nagegaan wie er op het moment van haar verdwijning in de buurt was.

Intussen onderzoekt de Peruaanse politie ook de nabijgelegen rivier nu het waterpeil er is gezakt, schrijft La Capitale verder. Aangezien ze niet werd gevonden in de canyon waar ze op trektocht naartoe trok, denkt de plaatselijke politie haar te vinden in of bij de rivier.

Via de steungroep ‘Looking for Natacha’ hadden de ouders midden april een beloning van 15.000 dollar (13.880 euro) beloofd aan degene met een gouden tip. In de eerste twee weken kreeg hun Peruaanse advocaat zo’n 40 telefoontjes per dag, vertellen ze nog aan La Capitale. Maar de tips bleken onbruikbaar.

natacha de crombrugghe poster vermist.png

| De ouders van Natacha hebben in het dorpje waar Natacha voor het laatst werd gezien overal posters verspreid.

Cabanaconde

De ouders van Natacha, Éric en Sabine de Crombrugghe, reisden begin februari al een eerste keer samen met vertegenwoordigers van de Belgische ambassade naar Peru en bleven daar tot eind februari. Kort nadien werden de zoekacties onderbroken door slecht weer en aardverschuivingen. Omdat de ouders geen informatie meer kregen, beslisten ze 4 april terug te keren naar Peru.

Sinds zaterdag zijn ze in Cabanaconde, het dorpje met zo'n 1.500 inwoners waaruit Natacha vertrok voor haar trektocht in de Colkakloof. Daar gaan de ouders nu van deur tot deur, in de hoop informatie te winnen, en hebben ze overal posters opgehangen.

Vorige week hebben ze in Arequipa, dankzij de Belgische ambassadeur, de verschillende Peruaanse politieagenten ontmoet die zich bezighouden met de verdwijning van Natacha. “Ze verzekerden ons dat ze de zoektocht zullen hervatten,” klonk het aan La Capitale.

98 procent

De 28-jarige vrouw uit Linkebeek verdween op 24 januari toen ze vanuit een hostel in het dorpje Cabanaconde vertrokken zou zijn voor een trektocht door de Colcakloof. Die kloof is volgens de politie voor 98 procent uitgeplozen, zonder evenwel een spoor van Natacha te vinden.

Ook de mogelijke piste van een crimineel feit werd uitgesloten door de Peruviaanse politie nadat onderzoek in het dorp waar ze voor het laatste werd gezien niets opleverde.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni