Laatste werkdag voor De Morgen in Brussel

Kris Hendrickx
© brusselnieuws.be
13/12/2013

De redactie van de krant De Morgen is aan haar laatste werkdag in Brussel begonnen. Vanaf maandag werken de journalisten in Kobbegem, naast de redactie van Het Laatste Nieuws. Een redactieplan om in de stad te blijven haalde het niet.

Afgelopen zomer raakte bekend dat De Morgen naar Kobbegem wou verhuizen, waar de meeste Persgroep-redacties gegroepeerd zitten. De verhuis moet een forse besparing opleveren en de krant wapenen tegen de concurrentie met Het Mediahuis. Dat De Morgen vorig jaar verlies leed, speelde ook mee.

"De redactie verlaat de locatie aan de Arduinkaai met spijt in het hart", zegt voorzitter van de redactieraad Johan Corthouts. “We zaten niet alleen in een prachtig gebouw, maar ook dicht bij alle beslissingscentra en op een goed bereikbare locatie." Op Facebook zit zijn collega Bart Eeckhout op dezelfde golflengte. "Mijn verstand zegt dat het zo moet zijn, maar mijn hart huilt er niet minder om."

Tegenvoorstel
Een tegenvoorstel van de redactie haalde het niet. De redacteurs stelden voor om wel in de stad te blijven, maar dan op een goedkopere locatie, eventueel in Gent of Antwerpen. In die nieuwe lokalen zou dan ook meer interactie met lezers georganiseerd worden. De directie verwierp het idee echter wegens te duur.

Omdat de nieuwe locatie veel minder goed bereikbaar is, krijgt een tiental extra redacteurs een bedrijfswagen. Er komen ook bijkomende tankkaarten en meer poolwagens, die door redacteurs gedeeld worden.

Op de nieuwe locatie zal De Morgen naast de redactie van Het Laatste Nieuws zitten, in aparte lokalen. Het is de bedoeling om in de toekomst sterker samen te werken met de zusterkrant.

Met De Morgen verdwijnt een van de laatste Vlaamse dagbladen uit de hoofdstad. De Tijd bevindt zich wel nog in Brussel. De krant heeft een gemeenschappelijke stek met L'Echo in Thurn & Taxis.

De nieuwe stek in Kobbegem, langs de Brusselsesteenweg

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni