| Ahmed El Ktibi: "We hopen het centrum in 2019 te kunnen openen"

Laken krijgt eerste adviescentrum voor jongeren

EDB
© BRUZZ
03/11/2018

Laken krijgt er binnenkort een adviescentrum bij. Dat wil zich specifiek richten op jongeren die met problemen zitten die elders niet verholpen kunnen worden. De toegang zal gratis en anoniem zijn.

‘Mado’ heet het project dat zich op jongeren tussen 11 en 25 jaar oud zal richten. Het adviescentrum voor jongeren bestaat al in Wallonië, maar in Brussel zal het centrum in Laken de eerste van zijn soort zijn.

“In Laken ontbreekt het momenteel aan plaatsen waar naar jongeren geluisterd wordt,” zegt OCMW-voorzitter Ahmed El Ktibi (PS) aan La Capitale. “Wij hebben berekend dat ongeveer 30.000 mensen baat zouden kunnen hebben bij dit project.”

Multidisciplinaire aanpak

“Het idee is om één aanspreekpunt te hebben waar jongeren terecht kunnen met problemen die vaak met elkaar verbonden zijn, maar waarvoor ze anders naar verschillende plaatsen moeten trekken,” zegt Julie Huyghe, coördinatrice van het project.

De vragen zullen bijgevolg erg variëren, zegt Huyghe. “Het kan gaan om louter informatie over bepaalde thema’s, tot de zoektocht naar onderdak of eerder juridische kwesties.”

Om een antwoord te bieden op die vragen, belooft het centrum de aanwezigheid van een multidisciplinair team. “Zowel sociaal assistenten, opvoeders als psychologen zullen aanwezig zijn,” zegt Huyghe.

Het centrum zal terechtkomen in de Emile Bockstaellaan in Laken. “We hopen ‘Mado’ in 2019 te kunnen openen,” aldus El Ktibi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , adviescentrum , Ahmed El Ktibi , Julie Huyghe , Mado , Emile Bockstaellaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni