Lancering netheidsfunctie Fix My Street uitgesteld

© Tom Pintens

De lancering van een functie om zwerfvuil te signaleren via de populaire app 'Fix My Street' is uitgesteld. Die had in de tweede helft van 2016 beschikbaar moeten zijn. De moeilijke hervorming van de huisvuilophaling zorgt voor vertraging bij het kabinet van Brussels staatssecretaris van Openbare Netheid Fadila Lanaan (PS). Er is nog geen nieuwe datum.

Dat schrijft de krant La Dernière Heure en wordt aan onze redactie bevestigd door het kabinet van Brussels staatssecretaris van Openbare Netheid Fadila Lanaan (PS). De Franstalige krant heeft het echter over een geheel nieuwe app ‘Clean My Street’, terwijl daar volgens Laanan nooit sprake van was. Bedoeling is een afzonderlijke functie binnen de populaire app ‘Fix My Street’, onderstreept het kabinet.

Het kabinet-Laanan legt de oorzaak van de vertraging bij het Centrum voor Informatica voor het Brussels Gewest (CIBG). “We hadden het dossier tijdig overgemaakt aan het CIBG maar toen zij naar ons terugkoppelden waren alle informaticamiddelen van Net Brussel al ingeschakeld voor de hervorming van de huisvuilophaling", zegt kabinetsmedewerker Olivier Collet. "Die kunnen pas vrijgemaakt worden eens alle onverwachte problemen met de hervorming van de baan zijn.”

De functie om zwerfvuil te signaleren staat al min of meer in de steigers, klinkt het nog op het kabinet-Laanan. "Wat rest is de verbinding tot stand brengen met het beheersysteem van Net Brussel en de nodige testen uitvoeren", aldus nog Collet.

"Fix My Street" laat onder meer toe om problemen in het wegdek te signaleren. Wie een stapel zwerfvuil aantreft voor de deur zal in de toekomst aan Net Brussel kunnen laten weten dat die opgehaald moet worden.

Het kabinet-Laanan krijgt ondertussen scherpe kritiek te verwerken over de hervorming van de huisvuilophaling. Zo dreigen de vakbonden bij Net Brussel ermee hun stakingsaanzegging te activeren. Het personeel is woedend over het nieuwe systeem van huisvuilophaling, dat sinds 2 januari van kracht is. Volgens de vakbonden is het nieuwe systeem slecht voorbereid. Zo blijkt veel meer extra personeel nodig dan aanvankelijk gedacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?