Leegloop treft antiterrreurdienst van federale politie

Een lid van de antiterreurcel in de straten van Molenbeek, na de aanslagen in Parijs.

De antiterreurcel van de federale politie (DR3) loopt leeg. Van de in totaal 160 speurders zijn er de voorbije weken een twintigtal opgestapt, om uiteenlopende redenen. De onderzoekskracht van de antiterreureenheid lijdt onder die leegloop.

Dat schrijft La Dernière Heure dinsdag.

De cel bestaat uit 160 speurders, maar door de langdurig zieken en vertrekkende leden, nam de slagkracht van de antiterreurcel de afgelopen maanden af. Daar lijdt het speurwerk onder, zeggen bronnen aan de Franstalige krant. Na de aanslagen in Parijs en Brussel waren er heel wat nochtans heel wat versterkingen gerekruteerd.

Onder de vertrekkers zitten heel wat jonge universitairen, die nog maar pas hun opleiding hebben afgerond. Tien van hen slaagde voor de testen als officier bij de politie. Nog anderen verkiezen om bij lokale politiezones aan de slag te gaan.

Waar de DR3 na de aanslagen in Parijs en Brussel nog overstelpt werd met werk, neemt de urgentie van de onderzoeksdaden stelselmatig af. Vertrekkende antiterreuragenten missen het diepgravende speurwerk, en voelen zich minder geroepen om de juridische dossiers voor te bereiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?