Leerkracht geschorst op verdenking van zedenfeiten

Regenboog
© Wikipedia
| Volgens La Capitale zou de leerkracht zich in 2011 al schuldig hebben gemaakt aan zedenfeiten in basisschool Regenboog.
© Wikipedia
| Volgens La Capitale zou de leerkracht zich in 2011 al schuldig hebben gemaakt aan zedenfeiten in basisschool Regenboog.

Burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) heeft binnen het scholennetwerk van Vorst een man geschorst die wordt verdacht van zedenfeiten. Het zou volgens La Capitale gaan om een turnleraar die in 2011 al eens ondervraagd werd.

Marc-Jean Ghyssels (PS) kreeg lucht van het probleem toen hij zondag in debat ging met een ouder van een leerling op de Franstalige zender RTL. Die verdacht iemand die werkzaam is binnen de scholengemeenschap ervan de voorbije twee jaar zedenfeiten te hebben gepleegd. Ghyssels bevestigde achteraf dat er een klacht was binnengelopen waarna die persoon 'uit voorzorg' op non-actief werd gezet.

Volgens La Capitale werkt de geschorste lesgever voor een vzw die verantwoordelijk is voor het aanbieden van sportlessen. Deze persoon zou sinds 2015 ook bestuurder zijn bij een gemeentelijke vzw. Als die denkpiste klopt, is het niet de eerste keer dat de leerkracht verdacht wordt van ongewenste intimiteiten bij minderjarigen.

Al beschuldigingen in 2011

In 2011 werden er al beschuldigingen geuit aan het adres van de lesgever, toen op basisschool Regenboog. Het parket van Brussel onderzocht de aantijgingen, maar gaf geen gevolg aan de zaak.

Nochtans had de Franstalige gemeenschap aangedrongen het dossier verder uit te diepen. In een rapport van 3 mei 2012 maakte het melding van 'dubbelzinnige acties binnen een pedagogische context'. Diezelfde opmerking werd een paar maanden later nog eens herhaald wanneer ouders van een leerlingen opnieuw hun bezorgdheid uitspraken over de handelingen van de leerkracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?