Lenteweer op komst: coronaveilig picknicken doe je zo

© Saskia Vanderstichele
| Aan Parckfarm in Laken staat een picknicktafel waar je terechtkan met maximaal vier personen.

Met vier op één picknickdeken, kan dat wel coronaproof? Als je een groot genoeg deken hebt, moet het lukken. BRUZZ lijst de juiste regels nog eens op voor wie zich de komende dagen in het gras wil nestelen.

Temperaturen rond de 18 graden dit weekend. Dat zorgt voor een nieuwe wereld aan sociale mogelijkheden. Een picknick of een aperitiefje in het park, bijvoorbeeld.

"De regel is heel simpel: je mag samenkomen met vier personen in openlucht. Wat je daar doet, maakt niet veel uit. Zolang je de regel van anderhalve meter afstand maar respecteert", zegt Yves Stevens van het crisiscentrum. "Je kan wandelen, fietsen, op de grond gaan zitten en in principe ook picknicken."

Je mag dus afspreken met drie mensen buiten je vaste bubbel om in het park een hapje te eten. Tijdens die picknick mag je wel niet uit eenzelfde bord eten en ook geen glazen of bestek delen. In Brussel mag je bovendien geen alcohol drinken in de openbare ruimte. Brunchen met bubbels is dus niet de bedoeling. Aperitieven moet ook alcoholvrij. "Het zal misschien geen cosy picknick zijn, maar het is toch iets", zegt Stevens van het crisiscentrum.

Picknicktafels

Ook eten afhalen is toegelaten. Een ijsje, wafel of koffie kopen aan een kraampje in het park kan dus zeker. De guingettes in Ter Kamerenbos zijn bijvoorbeeld al even open. In het Josaphatpark organiseert La Laiterie een take-away. De kiosk Josephine's blijft nog even dicht.

Het wordt normaal gezien droog genoeg om in het gras te gaan zitten. Wie toch een picknickbank verkiest, kan bijvoorbeeld terecht aan de lange kruidentafel van Parckfarm in Laken. De lange picknickbank achter de Sint-Katelijnekerk in Brussel-Stad staat er ook nog. Een volledig overzicht van de parken met picknicktafels vind je via de website gardens.brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?