| Toekomstbeeld van het vernieuwde paviljoen Vanaudenhove in het Elisabethpark in Koekelberg.

Paviljoen Elisabethpark krijgt metamorfose

Renée Vervaet
© BRUZZ
27/06/2023

Het Vanaudenhove paviljoen in het Elisabethpark in Koekelberg zal binnenkort een complete metamorfose ondergaan. De werken gaan begin 2024 van start en het nieuwe paviljoen zal in 2025 worden ingehuldigd.

Nadat het gebouw tijdelijk werd ingevuld door plaatselijke verenigingen, zoals de zomerbar Eliza, kwam het in 2020 leeg te staan. “De toestand van het gebouw liet het niet meer toe om er in veilige omstandigheden activiteiten te organiseren”, zegt schepen van Openbare Werken Muriel de Viron (Ecolo).

Het wordt nu helemaal vernieuwd tot een centrum voor de buurt en de parkbezoekers. De eerste verdieping van het paviljoen wordt een nieuw lokaal voor de parkwachters van Leefmilieu Brussel en op het gelijkvloers zal de gemeente ruimte maken voor activiteiten rond natuur en sociale cohesie. Of er opnieuw een zomerbar of een permanente horecaruimte komt, is nog niet beslist.

78711b13-pavillon2.jpg

| De eerste verdieping is voor de parkwachters van Leefmilieu Brussel, de gelijkvloers voor de gemeente.

Het bouwwerk is van de gemeente Koekelberg en wordt beheerd door Leefmilieu Brussel. De dienst Stedenbouw van Koekelberg had een bouwvergunning aangevraagd bij Urban Brussels en die werd ondertussen goedgekeurd.

De renovatiewerken zullen begin 2024 aanvatten en ongeveer een jaar in beslag nemen. De gemeente betaalt de helft van de werken.

“Het nieuwe paviljoen wordt een essentiële broedplek voor de vele fans van het park”, vertelt schepen de Viron, “en deze zomer zorgt Gemeenschapscentrum Platoo voor een container in het park waar geregeld kleine activiteiten doorgaan”.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni