Maar liefst 1.788 respondenten gaven hun mening over BRUZZ.

Lezers, kijkers en luisteraars geven BRUZZ onderscheiding

BVR
© BRUZZ
09/03/2022

Gebruikers zijn doorgaans tevreden over BRUZZ. Dat blijkt uit een waarderingsonderzoek dat BRUZZ liet uitvoeren. Er waren 1.800 respondenten die een gemiddelde score van 7,8 op 10 gaven. "We gaan nu aan de slag met de kritische punten die opduiken in het waarderingsonderzoek."

Is BRUZZ de max? Of trekt BRUZZ op niks? Om dat te weten te komen peilde het mediabedrijf eind 2021 naar de tevredenheid van zijn gebruikers. Die antwoordden massaal: bijna 1.800 mensen vulden de enquête volledig in en gaven uitgebreid hun mening bij de open vragen. De resultaten werden geanalyseerd door onderzoeksbureau WHY5.

De lezers, kijkers en luisteraars geven BRUZZ een onderscheiding. De meerderheid (86 procent) van de respondenten geeft BRUZZ een score van 7 op 10 of meer. Een kleine groep (9 procent) geeft een score van 5 op 10 of minder. Gemiddeld is de score 7,8 op 10. De scores van de afzonderlijke BRUZZ-media – waaronder magazine, tv, online en radio – liggen allemaal tussen de 7,3 en 8,1.

Vooral de berichtgeving zelf kan bekoren. Gebruikers vinden dat die kwalitatief is, betrouwbaar, actueel, informatief en helder en toegankelijk gebracht – iets wat bij alle BRUZZ-media terugkomt. Een vrij kleine minderheid vindt dat het journalistiek beter kan, of dat de berichtgeving niet objectief is. Het redactionele aanbod komt wel over als gebalanceerd, net als de muziek op de radio.

Verbinding

Daarnaast wordt BRUZZ gewaardeerd als een positieve en zelfs unieke brenger van lokaal nieuws over Brussel. Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) toont zich alvast tevreden: “BRUZZ brengt inspirerende, positieve verhalen over Brussel en haar verschillende gemeenschappen," klinkt het. "Ze helpen om onze hoofdstad te ontdekken. Dit onderzoek bevestigt dat onze Vlaams-Brusselse media hun opdracht van verbindingsfiguur vervullen."

"Een stad als Brussel heeft een mediaplatform als BRUZZ nodig," zegt Elke Van den Brandt (Groen), die in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd is voor media. "Uit dit groot zelfkritisch onderzoek blijkt de grote meerwaarde van en tevredenheid over BRUZZ. Het biedt een unieke blik op wat er leeft in de stad."

Aan de slag

Volgens BRUZZ-hoofdredacteur Kristof Pitteurs is het resultaat van dit onderzoek meer dan alleen een opsteker voor alle BRUZZ-medewerkers. De volgende maanden wil BRUZZ de schat aan informatie die werd verzameld analyseren. "Dit is voor ons een momentopname, geen eindpunt", zegt de hoofdredacteur. "We gaan nu aan de slag met de kritische punten die opduiken in het waarderingsonderzoek".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, BRUZZ, Vlaams-Brusselse Media

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie