| Op de Pride werd er betoogd voor betere holebi- en transrechten. Ook het vluchthuis betoogde mee.

Donderdag opent in Elsene een dagcentrum van het LGBT-opvanghuis. Dat moet de opvang en het onthaal van holebi's en transpersonen die het thuis moeilijk hebben verbeteren.

Brussel-Stad heeft al een vluchthuis voor holebi's en transpersonen die thuis niet meer terecht kunnen. De Stad heeft daarvoor eerder een geheime locatie vrijgemaakt, waar een tijdelijke opvang mogelijk is. Het gebouw in Elsene dat donderdag geopend wordt zal voornamelijk de bureaus van de vzw huisvesten, maar het zal ook dienen als centraal opvang- en onthaalpunt. Er zullen dus geen mensen verblijven.

De vzw Brussel Opvanghuis zal er niet alleen mensen ontvangen, het wordt ook een ontmoetingsplek en een opleidingscentrum.

Wijkantennes

In tegenstelling tot het vluchthuis waar mensen hun toevlucht kunnen zoeken, is het adres van het nieuwe opvangtehuis wel openbaar. Het nieuwe huis ligt in de Tenbosstraat in Elsene, vlak bij het Tenbospark en de Waterloosesteenweg.

De vzw heeft al wijkantennes in andere delen van de stad, voornamelijk in samenwerking met de holebi- en transorganisaties van Ex Aequo en het Regenbooghuis. Dit nieuwe bureau is dus een aanvulling op de bestaande opvang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving , LGBTQIA , holebi , holebi-rechten , transpersonen , vluchthuis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni