| Het terrein moet voor MR en Open VLD dienen voor de onmiddellijke noden van de buurtbewoners.

MR en Open VLD in de stad Brussel zijn gekant tegen het moskeeproject in Haren, dat enkele dagen geleden bekendraakte. Volgens schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène (MR) heeft de administratie onlangs een informeel negatief advies afgeleverd.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) bevestigde maandag dat het project voor een moskee in Haren bestaat. Hij benadrukte dat indien het project wordt voortgezet, het zijn normale weg moet volgen in verband met de nodige vergunningen.

"Er zijn reeds grote mobiliteits- en parkeerproblemen in deze buurt. Het is dan ook geen gepaste plaats om een moskee van deze grootte te bouwen, vooral omdat er op 10 minuten van deze plek al twee andere moskeeën zijn", zegt eerste schepen Alain Courtois (MR).

Rusthuis

Volgens de liberalen heeft Coomans de Brachène in 2016 al de ontwerpers van het project ontvangen. Hij heeft toen aangegeven dat hij omwille van die redenen geen vergunning zou geven.

Het terrein moet voor MR en Open VLD dienen voor de onmiddellijke noden van de buurtbewoners, meer bepaald voor meer infrastructuur voor senioren, zoals een rusthuis of ontmoetingsplaats met activiteiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Haren , Samenleving , moskee , Alain Courtois , Geoffroy Coomans de Brachène

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni