Burgemeester van Brussel Philippe Close

| Burgemeester van Brussel Philippe Close

Close: 'Heb kennis genomen van moskeeproject in Haren'

© Belga
24/09/2018

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft maandag op de Brusselse gemeenteraad bevestigd dat hij op de hoogte is van een mogelijk project voor de bouw van een moskee in Haren. Het was gemeenteraadslid Johan Van den Driessche (N-VA) die de burgemeester ondervroeg over het onderwerp.

Volgens het N-VA-oppositielid zouden er al uitgewerkte plannen op tafel liggen om in Haren een moskee met een capaciteit van 1.200 personen te bouwen. Van den Driessche vroeg zich dan ook af of er nood is aan een dergelijk project en wat de positie van het stadsbestuur is in het dossier.

"Als burgemeester werd ik inderdaad benaderd door burgers die me een moskeeproject hebben voorgesteld. Ik heb uiteraard naar hun voorstel geluisterd en kennis genomen van het totale project. Niets meer", verzekerde Close.

"Indien dit project zou worden verdergezet, zal deze uiteraard de officiële weg en nodige stappen moeten doorlopen zoals een vergunningsaanvraag en openbaar onderzoek", stelt de Brusselse burgervader.

Tussen de lijntjes door haalde Close nog eens uit naar de N-VA door te stellen dat het project van de moskee geen storende invloed zou hebben op het dagelijks leven in de buurt, in tegenstelling tot de bouwplannen van de federale regering voor een mega-gevangenis in Haren of een asielcentrum in Neder-Over-Heembeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , moskee , haren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni