Lichaam aangetroffen tijdens brandweer interventie in Jette

HD
© BRUZZ
05/02/2021
Updated: 05/02/2021 11.57u

Tijdens een brand in een rijwoning in Jette is een brandweerman door de vloeren van de tweede verdieping gezakt en uiteindelijk in de kelder terecht gekomen. De man is ondertussen thuis van het ziekenhuis: “Iedereen was danig onder de indruk van het gebeuren”. Tijdens het blussen werd er ook een lijk aangetroffen in het gebouw.

De brandweer werd donderdagavond rond 21.30 uur opgeroepen voor een brand op de tweede verdieping van een rijwoning in de Lakenselaan in Jette. Tijdens de blussingswerken zakte een collega door de vloer, dat zegt woordvoerder Walter Derieuw. “Tijdens de evacuatie was onze collega bij bewustzijn en aanspreekbaar en is zijn toestand bevredigend en helemaal niet onrustwekkend. Iedereen was danig onder de indruk van het gebeuren.”

Ondertussen heeft de gekwetste man het ziekenhuis mogen verlaten. Hij is tot nader orde arbeidsongeschikt. De woning is onbewoonbaar en de oorsprong van de brand moet nog verder worden onderzocht.

In het gebouw werd ook een levenloos lichaam aangetroffen. "Brandweerlieden die het gebouw binnenkwamen ontdekten één persoon, een man geboren in 1962, die overleden was in de woonst," laat het parket van Brussel vrijdagnamiddag weten in een persbericht.

"Volgens de eerste bevindingen van de wetsdokter, was er geen sprake van tussenkomst van een derde. Het parket heeft niettemin een autopsie gevorderd om de doodsoorzaak van deze persoon nader te kunnen onderzoeken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni