Lieve (83) zoekt politieagenten die haar te hulp snelden op roltrap

© Nordin Sermant
| De roltrap van metrostation Debrouckère waar mevrouw Palleyn in de problemen raakte.

Vorige maand raakte Lieve Palleyn (83) in de problemen op de roltrappen van metrostation Debrouckère. Twee politieagenten schoten haar meteen ter hulp en brachten haar naar huis. Nu lanceert ze een oproep in de hoop haar redders terug te vinden en hen te bedanken.

Het was de liefde die Lieve Palleyn (83) in de jaren ’60 van Blankenberge naar Brussel bracht. En ook al heeft ze sindsdien ook elders vertoefd, de stad liet haar niet los. Ondertussen woont ze al meer dan twintig jaar aan het Begijnhof, in de buurt van het Sint-Katelijneplein.

Roltrap

Het was niet ver van huis dat Lieve even de controle verloor. “Ik was onderweg van het postkantoor op de Anspachlaan naar huis”, vertelt ze. “Ik herinner me dat ik die dag veel last had van mijn heup”. Toen ze de roltrap naar beneden nam, liep het fout. “De pijn in mijn heup werd zo hevig dat ik bang werd om van de roltrap te vallen.”

In paniek riep Lieve om hulp. Een omstaander verwittigde meteen twee politieagenten die aan het Debrouckèreplein gestationeerd waren. “Ik was zo overstuur dat ik niet eens op hun vragen kon antwoorden”, zegt ze. “Maar de agenten bleven heel beheerst en kalm, waardoor ik ook rustiger werd. Zonder hen was het waarschijnlijk helemaal anders afgelopen.”

“Ze stelden zich heel geduldig en begripvol op”, vertelt ze. “Toen ze merkten dat ik weer bij mijn positieven was, brachten ze me met hun dienstwagen terug naar huis.”

Speurtocht

Sindsdien is Lieve op zoek naar haar redders.“Ik heb al geprobeerd om via de hoofdcommissaris te weten te komen wie me geholpen heeft”, zucht ze. “Maar er is geen PV opgemaakt, hij kan dus niet achterhalen wie ze waren. Soms spreek ik agenten aan op straat, in de hoop dat ze me herkennen. Maar voorlopig heb ik hen nog niet gevonden.”

Maar dat is niet de enige reden voor haar speurtocht. “De politie komt tegenwoordig vaak negatief in beeld”, legt ze uit. “Daarom wil ik die twee agenten zo graag terugzien. Ik wil hen vertellen dat alles goed gaat met mij, en hen bedanken voor wat ze voor mij gedaan hebben.”

Het zou gaan om twee jonge politieagenten, een man en een vrouw. Ze zouden mevrouw Palleyn in juli geholpen hebben op de roltrap aan het kruispunt tussen de Anspachlaan en de Bisschopsstraat. Wie meer zou weten, mag de redactie van BRUZZ contacteren op redactie@bruzz.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?