Locatie graven terroristen Brussel en Parijs even online

© Saskia Vanderstichele
| De multiconfessionele begraafplaats in Evere.

De exacte locatie van de graven van meerdere terroristen verantwoordelijk voor de aanslagen in Parijs en Brussel was de voorbije dagen online terug te vinden. Dat meldt RTBF.

Op de multiconfessionele religieuze begraafplaats in Brussel liggen in totaal zo'n vijfduizend doden begraven. Onder hen ook Brahim Abdeslam, Bilal Hadfi en Chakib Akrouh, drie Belgische moordterroristen die op 13 november 2015 deelnamen aan de aanslagen in Parijs. Abdeslam blies zichzelf op aan een café in Parijs, Hadfi aan het Stade de France en Akrouh tijdens een politie-inval op de schuilplaats van Abdelhamid Abaaoud enkele dagen na de aanslagen.

Ook Ibrahim El Bakraoui (een van de verantwoordelijken voor de aanslagen op de luchthaven van Zavemtem op 22 maart 2016) en Khalid Ben Larbi (lid van de terreurcel van Verviers) liggen er begraven.

Om te vermijden dat de graven eventueel zouden uitgroeien tot rouwplek voor sympathisanten werden ze anoniem begraven. Maar de afgelopen dagen werd een toepassing online geplaatst op de website van de begraafplaats die het mogelijk maakt het graf van dierbaren en het exacte nummer ervan terugvinden. Die toepassing bevatte de namen en exacte locaties van alle doden die er begraven liggen, ook die van de terroristen.

Hicham Chakir, gemeenteraadslid voor de PS in Molenbeek, spreekt over een “betreurenswaardige fout” en liet de namen van de terroristen intussen offline halen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?