'Logo Brussel-Stad is platte vleermuis van 80.000 euro'

Gemeenteraadslid Johan Van den Driessche (N-VA) vergeleek tijdens de jongste gemeenteraad het nieuwe logo van de stad met een platte vleermuis.

“De draak is niet meer te zien, ze heeft zich weggestoken in de kosten die de Brusselaar gaat betalen voor het nieuwe voetbalstadion op parking C,” aldus Van den Driessche.

Daags voordien, tijdens de feesten voor de autovrije centrale lanen, ging vooral de kostprijs van het logo over de tong: 80.000 euro is niet min, het is de bruto jaarwedde van twee mensen die niet eens slecht betaald worden. Er was ook ophef over ‘BXL’ dat de indruk wekt dat Brussel een Franstalige stad is, maar burgemeester Yvan Mayeur (PS) ziet het probleem niet.

“De kosten voor het logo staan ingeschreven in de begroting van 2014, de opdracht werd toevertrouwd aan het Brussels bureau BBDO en het college heeft het unaniem goedgekeurd,” aldus Mayeur. En over BXL zegt eerste schepen Alain Courtois (MR): “Veel Nederlandstaligen gebruiken BXL als hashtag en uit onderzoek van BBDO is gebleken dat meer dan de helft van hen akkoord gaat met dit jonge en progressieve logo.”

Staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) vindt dan weer dat er één logo moet zijn voor de negentien gemeenten: “In het buitenland kunnen we toch niet met zoveel verschillende logo’s naar buiten treden?”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?