Luxueus herenhuis te koop voor bijna 3 miljoen euro

In het verlengde van de Louizalaan staat op de Square du Bois een exclusief herenhuis te koop. Het pand telt drie verdiepingen, een sauna, hamam, en vijf badkamers in marmer en goud. Prijskaartje: minimaal 2,9 miljoen euro. Dat bedrag kan door de openbare verkoop wel nog fors oplopen.

De bijzondere woning stond vorig jaar al eens te koop voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. De veilingsite Troostwijk Real Estate vond een koper, maar volgens het immokantoor kon ‘de beslagrechter de onderhandse verkoop onder druk van de eigenaar toen niet laten doorgaan’. Zo staat te lezen op de website van Het Nieuwsblad.

Square des Milliardaires

Die hoopte namelijk een veelvoud van het afgesproken te bedrag te bekomen. Daarom wordt de verkoop van het gebouw nu op vraag van de bank met een openbare veiling beslecht. De minimumprijs ligt op 2,995 miljoen euro om een gelijkaardig scenario te vermijden.

Voor die prijs krijg je aan de Square du Bois, ook wel de Square des Milliardaires genoemd vanwege de rijke Brusselaars die er wonen, een herenhuis dat uitpuilt van de luxe. Zo telt het pand drie verdiepingen, een sauna, hamam en vijf badkamers in marmer en goud.

Maar dat is nog niet alles. De toekomstige eigenaar krijgt er ook het stuk straat voor het huis bij. Het is namelijk een van de enige privéstraten in onze hoofdstad.

‘Belachelijk lage prijs’

Voor wie duizelt bij de gedachte zoveel geld te moeten neertellen voor een woning, hebben immokenners slecht nieuws.

Troostwijk
© Troostwijk Real Estate
| Zweten doe je er niet alleen in de hamam (foto), maar kan ook in de sauna die in het huis aanwezig is.

“De eigenaar vroeg eerst een bedrag tot zes miljoen euro en dat is het huis eigenlijk zeker waard. Maar sinds de aanslagen is de aantrekkingskracht van Brussels vastgoed niet meer wat het geweest is.”

Op de website van Troostwijk kan je tot en met 18 oktober bieden op het huis. Dan wordt de openbare verkoop afgesloten en kent het gebouw zijn nieuwe bezitter. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?