© Peter Dhondt

Maandag mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties

ADD
© Belga - BRUZZ
22/10/2021

De liberale vakbond ACLVB dreigt met acties op het MIVB-net, aanstaande maandag 25 oktober. De vakbond wil 'alle nodige maatregelen' treffen om de eisen van het MIVB-personeel te laten respecteren. De impact op het openbaar vervoer is moeilijk in te schatten, maar de vakbond verontschuldigt zich nu al bij de reizigers voor het ongemak dat de acties kunnen veroorzaken.

De liberale vakbond ACLVB had op 14 oktober een actieaanzegging ingediend om oplossingen te bekomen voor bepaalde ernstige situaties met betrekking tot het welzijn en de veiligheid van de werknemers van de MIVB. Volgens Stephan De Muelenaere, bestendig secretaris bij ACLVB, liggen de standpunten van vakbond en directie echter nog steeds ver uiteen. Daarom plant ACLVB maandag acties bij de MIVB.

Wat de acties concreet zullen inhouden, is nog niet beslist. "Dat kan gaan van vertragingsmanoeuvres over een werkonderbreking tot een volledige staking", aldus De Muelenaere. Maandag pas zal duidelijk worden welke acties zullen worden ondernomen.

"Wij staan zoals altijd open voor dialoog en onderhandelingen. Het belangrijkste wat ons betreft is dat de reiziger niet gehinderd wordt in zijn verplaatsingen", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, hinder MIVB, sociale onrust MIVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie