Woningeigenaars in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn verplicht om tags en graffiti van hun gevels te verwijderen (archiefbeeld)

Maandelijks 500 euro boete voor woningen met graffiti in Woluwe

© Belga - BRUZZ
10/04/2018

Woningeigenaars in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe die graffiti niet van hun gevel verwijderen, zullen een boete van 500 euro per maand opgelegd krijgen. Dat laat de communicatiedienst van de gemeente dinsdag weten. De gemeente komt de graffiti de eerste keer gratis verwijderen, daarna moeten eigenaars zelf hun huis van anti-graffitiverf voorzien.

Inwoners kunnen graffiti de eerste keer op kosten van de gemeente laten verwijderen. Bij een tweede of volgende keer moet de eigenaar kunnen aantonen dat hij of zij de muur met een anti-graffitilaag proberen beschermen heeft.

Wanneer een gemeenteambtenaar een tag of graffiti opmerkt die zichtbaar is voor voorbijgangers, ontvangt de eigenaar van het gebouw een aangetekende brief met de melding dat hij het spuitwerk gratis kan laten verwijderen. Hij of zij moet daarvoor binnen de drie maanden een aanvraag indienen.

Te weinig mensen maken daar echter gebruik van, wat volgens de gemeente nefast is voor het uitzicht van de publieke ruimte. Daarom zullen boetes opgelegd worden wanneer na drie maanden nog geen vervolg gegeven is aan de oproep om de graffiti te laten verwijderen.

De eigenaar zal elke maand 500 euro moeten betalen tot hij of zij stappen onderneemt om de gevel te laten schoonmaken.

Gemeenschapswachten voeren intussen wijkcontroles uit. De voorbije weken namen ze de wijk Georges Henri al onder de loep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Samenleving , graffiti , georges henri

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni