Maar een op drie MIVB-bussen rijdt uit tijdens actiedag

© PhotoNews
| Maar een op drie MIVB-bussen rijdt dinsdag uit door de staking (archiefbeeld).

De actiedag van de socialistische vakbond ABVV veroorzaakt hinder bij de MIVB. Slechts een derde van de bussen is dinsdagochtend uitgereden. Wel worden zo goed als alle metro- en tramlijnen bediend, op vijf na. "Reizigers moeten wel rekening houden met lagere frequenties en hogere wachttijden", zegt woordvoerster An Van hamme.

"De hinder zal nog de hele ochtend blijven duren", aldus Van hamme. "Voor de impact op de avondspits is het afwachten tot de ploegenwissel." De bussen bedienen wel de belangrijkste assen in Brussel.

Bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn is er "zo goed als geen hinder voor onze bussen en trams", meldt woordvoerster Astrid Hulhoven. "Reizigers die echt 100 procent zeker willen weten of hun bus of tram rijdt, kunnen zoals steeds hun halte opzoeken in onze app."

Ook bij spoormaatschappij NMBS heeft de actiedag van ABVV "geen impact", aldus woordvoerder Bart Crols.

Net als in Brussel ondervindt het openbaar vervoer in Wallonië wel hinder. De impact bij TEC is het grootst in Henegouwen, maar ook in de andere provincies is het verkeer verstoord.

Het ABVV komt dinsdag op straat uit ongerustheid over de toestand van de sociale zekerheid en de sociale bescherming, maar ook over de huidige politieke situatie. Om 10 uur wordt verzameld aan Brussel-Noord. De manifestatie vertrekt om 11 uur en stapt richting Brussel-Zuid, waar rond 13 uur de top van de vakbond en ook de socialistische mutualiteiten zullen speechen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?