Maingain vraagt om markten open te laten gaan

© Saskia Vanderstichele
| Markten waarop voeding verkocht wordt, zouden weer open mogen volgens Maingain.

De schepen van Economische zaken in de stad Brussel, Fabian Maingain (Défi), pleit ervoor dat de markten met voedingskramen opnieuw mogen plaatsvinden. Die werden volgens Maingain vergeten tijdens de afgelopen Nationale Veiligheidsraad, terwijl hij hierin een alternatief ziet voor de duurder geworden supermarkten.

De Brusselse schepen haalt zijn inspiratie in Frankrijk, waar de markten met voedingskramen wel open zijn gebleven en goed functioneren binnen het daarvoor opgezette veiligheidskader. In tegenstelling tot in de supermarkten zou de sociale afstand er beter bewaard kunnen worden. Bovendien toonde een recente studie dat het winkelen in een supermarkt duurder is geworden, doordat er tijdelijk geen promoties meer mochten plaatsvinden van de overheid. Inmiddels is dat weer toegestaan.

De markten kunnen hierin voor een beter evenwicht zorgen, volgens Maingain. De betrokken markten die in eerste instantie opnieuw zouden mogen plaatsvinden in Brussel-Stad zijn de markten aan het Sint-Katelijneplein, Bockstael, Anneessens, De Wand, de Antwerpsesteenweg en het Peter Benoitplein. De marktkramers moeten dan zelf zorgen voor de nodige beschermingsmiddelen zoals handschoenen, maskers en folie om fruit en groenten te beschermen. Op logistiek vlak zal er ook een omheining moeten worden geplaatst om de wachtrijen te organiseren.

Tenslotte wordt het volgens schepen Maingain belangrijk om de klant te sensibiliseren om enkel nog met bankkaart te betalen en om zelfs met bestellingen te werken om de wachttijd te beperken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?