Man aangevallen met bijl in Molenbeek

© Google Earth

In Sint-Jans-Molenbeek is maandag een man aangevallen met een bijl. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het slachtoffer raakte gewond maar verkeert niet in levensgevaar. De aanvaller kon ingerekend worden.

De juiste aanleiding voor de aanval is nog niet duidelijk maar volgens de eerste gegevens hadden beide mannen het zondagavond al aan de stok gehad in een café op de Jubelfeestlaan. Een derde man was toen tussenbeide gekomen en had de twee uit elkaar gehaald.

Eén van beide had zijn tegenstrever toen bedreigd dat hij hem opnieuw zou komen opzoeken. De man, volgens de politie "geboren in de jaren '80", voerde maandag dat dreigement uit toen hij zijn tegenstrever in hetzelfde café te lijf ging met een bijl en vier slagen op het hoofd toediende.

Het slachtoffer werd met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis terwijl de aanvaller ingerekend werd. Volgens de krant La Capitale kon het slachtoffer het ziekenhuis al tegen het einde van de dag verlaten.

De aanvaller is ter beschikking gesteld van het parket, dat hem dinsdag zal laten voorleiden bij de onderzoeksrechter op verdenking van moordpoging.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?