Man in kritieke toestand na moordpoging, vijf verdachten opgepakt

Updated: 06-06-2022 - 11:39

Op het Kolonel Bremerplein in Schaarbeek is zondag rond 18.45 uur een24-jarige man in de keel gestoken. Enkele uren na de feiten konden vijf verdachten worden opgepakt in Frankrijk. De toestand van het slachtoffer is zorgwekkend.

Een man van 24 werd er in de keel gestoken door een of meerdere daders. Eerder was gemeld dat het ging om een vijftiger, maar die informatie blijkt niet correct.

“De precieze omstandigheden zijn nog niet gekend,” zegt Martin Francois van het Brusselse parket. “Het zou gaan om feiten in de marge van een huwelijk binnen de Syrische gemeenschap.” Ook de politiezone Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost) bevestigt de steekpartij maar kan nog niets kwijt over de omstandigheden.

Enkele uren na de feiten konden vijf verdachten worden opgepakt in Frankrijk. “Het gaat om vijf mensen die na de steekpartij op de vlucht waren geslagen,” aldus François. “Na een achtervolging, waarbij de helikopter van de federale politie werd ingeschakeld, konden de verdachten worden ingerekend. Ze werden in Frankrijk van hun vrijheid beroofd en ondervraagd. Intussen werd bij ons de procedure opgestart om een Europees aanhoudingsbevel uit te vaardigen.” De verdachten werden al enkele dagen in de straat gesignaleerd voor ze de man aanvielen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?