Man ontsnapt aan grootscheepse politieachtervolging

In Schaarbeek heeft de politie woensdag een klopjacht, inclusief helikopter, gehouden op een vluchtende man. De persoon in kwestie heeft zich willen onttrekken aan een verkeerscontrole en daarna een ongeval veroorzaakt. De chauffeur liet zelfs zijn auto achter om uiteindelijk te kunnen ontsnappen.

"De politiezone Noord heeft woensdag een man achtervolgd die zich wou onttrekken aan een verkeerscontrole en daarom met zijn auto wegvluchtte", zegt Willemien Baert, woordvoerster van het parket van Brussel. "Een paar minuten later veroorzaakte hij een verkeersongeval op de Maarschalk Fochlaan in Schaarbeek. Daarna vluchtte hij verder te voet."

Bij het ongeval zouden geen gewonden gevallen zijn.

Bij de zoekactie, die startte rond de middag en pas uren later werd afgerond, werd ook een helikopter van de federale politie ingezet. Die cirkelde een tijdlang boven Schaarbeek. De man is echter kunnen ontsnappen, de zoekactie is inmiddels beëindigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?