Man probeert agent aan te rijden na schenden van avondklok

© PhotoNews

Een 54-jarige man heeft dinsdagnacht geprobeerd een agent van de Brusselse politie aan te rijden. De man was ondanks de avondklok nog op weg om 2 uur en werd daarom gecontroleerd door de politie. Hij werd opgepakt en is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Een politiepatrouille merkte de vijftiger omstreeks 2.20 uur op toen die over de Antwerpsesteenweg reed, in de richting van de Kruidtuinlaan. Aan het kruispunt met de Albert II-laan stond de vijftiger stil voor een rood verkeerslicht. Eén van de politieagenten stapte daarop uit en deed teken dat de man zijn motor moest stilleggen. De vijftiger reed daarop achteruit, riep dat hij de motor niet zou stilleggen en bleef staan. Daarop stapte ook een tweede agent uit en herhaalde het bevel om de motor stil te leggen, maar de vijftiger gaf plots gas en reed bruusk vooruit.

De agent die voor de wagen stond, kon ternauwernood opzij springen, waarna de vijftiger wegvluchtte in de richting van de Kruidtuinlaan. Een andere politiepatrouille zette de achtervolging in maar de vijftiger reed aan hoge snelheid verder en reed daarbij voorbij verschillende rode verkeerslichten. Pas op het Poelaertplein werd hij door een wegversperring staande gehouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?