Man slaat agent bij boerkacontrole van zijn vrouw

© Fatoe Inc.
Bij een politiecontrole dinsdag weigerde een vrouw haar boerka af te zetten. Toen de politie aandrong, viel haar man een van de agenten aan.

Rond 12.35 uur merkte een politiepatrouille in de Liedekerkestraat in Sint-Joost een vrouw op in boerka. "Onze inspecteurs wilden haar identificeren om een pv op te stellen," vertelt Roland Thiébaut, commissaris van politie zone Brussel-Noord. "Ze weigerde en haar man werd agressief. Hij zei dat hij iedereen zou vermoorden die zijn vrouw aanraakte en gaf een klap aan een van onze inspecteurs. Die is nu drie dagen werkonbekwaam."

De man werd aangehouden en is ter beschikking gesteld van het parket. De vrouw vertrok zonder dat ze haar boerka afgezet had. "We hebben uiteraard kunnen achterhalen om wie het ging," zegt Thiébaut. "We hebben een pv opgesteld en overgemaakt aan het parket."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?