Een tram van de MIVB openbaar vervoer
© Peter Dhondt/BRUZZ | Een tram van de MIVB.

Man uit Schaarbeek overlijdt na aanrijding met tram

© Chris Verhaeghe
03/10/2022

In Schaarbeek is een man om het leven gekomen na een aanrijding met een tram van de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB.

Het ongeval gebeurde vrijdag rond 20.30 uur, op zo’n tweehonderd meter van halte Demolder. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk en worden onderzocht door het parket.

Uit de eerste vastellingen blijkt wel dat het slachtoffer aan het wandelen was met zijn hond, toen het dier onder het voertuig terechtkwam. De viervoeter overleefde de klap niet, maar ook de wandelaar raakte levensgevaarlijk gewond. De man werd ter plekke gereanimeerd en gestabiliseerd, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

"Vrijdag rond 20.30u werd de politie van de Brussel Noord en de dienst 100 opgeroepen voor een verkeersongeval op de Lambermontlaan te Schaarbeek”, zegt woordvoerster Willemien Baert van het Brusselse parket. "Een tram van de MIVB had een voetganger aangereden op de tramsporen, tussen de haltes Demolder en Paul Brien. De voetganger, een meerderjarige man, kreeg snel de eerste zorgen door de hulpverleningsdiensten. Jammer genoeg is hij later (op 1/10/2022) aan zijn verwondingen overleden."

Ter plaatste werd een perimeter ingesteld teneinde de verschillende onderzoeksdaden te kunnen uitvoeren, waaronder een afstapping ter plaatse door de verkeersdeskundige die door het parket van Brussel werd aangesteld.

De trambestuurder was niet onder invloed op het ogenblik van de feiten. Hij werd de avond van het ongeval zelf verhoord door de politie, hij verkeerde zelf in shock.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie