| Een wake voor de overleden student Sanda Dia (archiefbeeld).

Manifestatie voor Sanda Dia zondag aan Justitiepaleis

CD
© BRUZZ
02/06/2023

In een reactie op de uitspraak in de zaak Sanda Dia roepen verontwaardigde burgers op tot een protest voor rechtvaardigheid en verandering. Zondag vindt een manifestatie plaats aan het Justitiepaleis in Brussel. "We rouwen om Sanda Dia en om ons rechtssysteem", schrijven de organisatoren op Facebook.

De tragische dood van Sanda Dia heeft een diepe impact gehad op studenten, ouders, vrienden en familieleden. Naar aanleiding van de recente uitspraak van het hof van beroep in Antwerpen worden overal in België manifestaties gepland, ook in Brussel.

"Laten we samen protesteren dat wij het niet hierbij laten. Dat er nood is aan rechtvaardigheid binnen ons rechtssysteem," verklaart een van de organisatoren van het protest op Facebook. "Laten we ons verbinden en duidelijk maken dat we rouwen. We rouwen om Sanda Dia en om ons rechtssysteem."

Het protest gaat zondag 4 juni om 13 uur van start voor het Justitiepaleis. De organisatoren roepen op tot een vreedzame bijeenkomst en hopen op een grote opkomst.

Eerder was er verwarring over het protest, omdat de familie niet werd betrokken. De familie liet intussen aan BRUZZ weten dat het zeker mag plaatsvinden, zolang het een vreedzaam protest is.

Donderdagavond vond op de Vrije Universiteit Brussel (VUB) ook een vreedzame actie plaats. Volgens de organisatoren waren er ongeveer 120 studenten aanwezig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Justitie , Manifestatie , Sanda Dia

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni