Manneken Pis brengt hulde aan hulpdiensten 22 maart

© Alvaro Millan
| Naar aanleiding van de herdenking van de aanslagen in Brussel zal Manneken Pis op vrijdag 22 maart zijn brandweerkostuum aantrekken.

Naar aanleiding van de herdenking van de aanslagen in Brussel zal Manneken Pis op vrijdag 22 maart zijn brandweerkostuum aantrekken.

De Brusselse brandweer schonk het kostuum aan hem in 2017, ter nagedachtenis van het werk van de hulpverleningsteams tijdens de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek op 22 maart 2016.

Om hulde te brengen aan de slachtoffers zal een delegatie brandweerlieden-ambulanciers ook een minuut stilte in acht nemen voor Manneken Pis.

“Het is nu drie jaar geleden. We hebben de bladzijde omgedraaid, maar we blijven deze markante gebeurtenissen dragen. Dit herdenkingsritueel is belangrijk om de nagedachtenis van de slachtoffers te eren, en om vooruit te blijven gaan," aldus Kolonel Tanguy du Bus de Warnaffe, officier-dienstchef van de Brusselse Brandweer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?