| Manneken Pis in zijn nieuwe tenue.

Manneken Pis brengt hulde aan zorgpersoneel

SG
© BRUZZ
05/09/2020

De Stad Brussel heeft zaterdagochtend, in samenwerking met “De helden van Iris”, een nieuw kostuum gegeven aan Manneken Pis. Het beroemde Ketje hult zich nu in een nieuw ensemble dat alle zorgberoepen in al hun verscheidenheid vertegenwoordigt.

Het kostuum is een ode aan de verpleegkundigen, het onderhoudspersoneel, de zorgkundigen, de artsen, de administratief medewerkers, het technisch personeel en iedereen die de ziekenhuizen mee draaiende heeft gehouden.

Met het nieuwe tenue van Manneken Pis wil de Stad het zorgpersoneel van de IRIS-ziekenhuizen in de bloemetjes zetten (UMC Sint-Pieter, UMC Brugmann, het Jules Bordet Instituut, het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola en IRIS Ziekenhuizen Zuid) voor hun bijzondere inzet tijdens de coronacrisis.

“Manneken-Pis, het symbool bij uitstek voor alle Brusselaars, had nog geen enkel kostuum ter ere van de openbare ziekenhuizen in zijn kleerkast hangen,” klinkt het bij Delphine Houba, schepen van Cultuur en Toerisme. “Daar is nu verandering in gekomen. We kunnen niet hard genoeg benadrukken hoe belangrijk de dagelijkse toewijding van het Brusselse zorgpersoneel is, en zeker binnen de context van het coronavirus.”

Het nieuwe kostuum van Manneken-Pis bestaat uit echte stukken stof, die gerecupereerd werden uit gebruikte ziekenhuisuniformen, en wordt door Manneken-Pis gedragen tot 18.00 uur.

"Ik hoop dat iedereen, zelfs na afloop van de gezondheidscrisis, de inspanningen van het zorgpersoneel niet zal vergeten en werk zal maken van de herfinanciering van onze gezondheidszorg,” besluit burgemeester Philippe Close (PS). “Applaudisseren voor zorgverleners is goed, maar een betere financiering van de zorg is waar we op wachten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Manneken Pis , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni