Manneken Pis krijgt nieuw kostuum in teken van Etterbeek

© Gemeente Etterbeek
| Manneken Pis in zijn 1040ste kostuum

Etterbeeks burgemeester Vincent De Wolf (MR) heeft zaterdag het 1040ste kostuum officieel overhandigd aan Manneken Pis. Dit gebeurde om een licht te schijnen op de geschiedenis en de oorsprong van Etterbeek, en als hulde aan de ‘Société des Confrères d’Eggevoort-en-Etterbeek', een gastronomische gilde die zich wijdt aan de zoetwatervis.

Lang geleden stond de gemeente dan ook bekend om haar viskweek. Etterbeek was ooit uit een groepje gehuchten verspreid langs de talloze rivieren en vijvers in het Brusselse. Het laatste overblijfsel van deze activiteit is de Eggevoorttoren, die nog steeds trots in het midden van het Leopoldpark prijkt, op een steenworp afstand van het Jourdanplein.

De kleerkast van de bekendste inwoner van Brussel krijgt er daardoor een uniek kledingstukje bij: een blauwe mantel met witte schouderversiersels en gouden franjes van de gildebroeders. De postcode 1040 en het libellogo van Etterbeek mochten ook niet ontbreken.

De gemeente Etterbeek wil het stadsbestuur van Brussel bedanken, in het bijzonder de schepen van Cultuur, Delphine Houba, en ook de Orde van de Vrienden van Mannenken Pis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?