Manneken Pis krijgt op maat gemaakt mondmasker

JP , LG
© Belga - BRUZZ
11/05/2020

Manneken Pis draagt maandag een op maat gemaakt mondmasker en toont zo zijn solidariteit met de bevolking in de strijd tegen het coronavirus. Het mondmasker werd gemaakt door het modehuis Maison Degand en is versierd met de Belgische vlag en kleine rode hartjes. Een officieel kostuum is het wel niet.

Het is op initiatief van een Brusselse solidariteitsgroep die de modehuizen Maison Degand en Nathan, het MAD Home of Creators en het Instituut Jeanne Toussaint verenigt dat het wereldberoemde plassende mannetje maandag een mondmasker als geschenk kreeg. Brussels schepen van Cultuur en Toerisme Delphine Houba (PS) kwam het moment officialiseren met een replica van het masker op mensenmaat.

Het mondmasker van Manneken Pis is een steunbetuiging aan al het zorgpersoneel, de vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor het maken van mondmaskers en beschermende kledij en de Belgen die gevraagd worden om een mondmasker te dragen in het kader van de exitstrategie. In de afgelopen dagen en weken droeg Manneken Pis al af en toe een mondmasker, maar dat werd hem om gedaan door mensen die over de afsluiting kropen.

Nu heeft het Brusselse ketje een officieel mondmasker dat hem echt past. "Het is wel geen officieel kostuum van Manneken Pis. Dat moet volgens de richtlijnen bestaan uit onder meer schoenen en een lijfje. Het is een geschenk, maar we gaan het ongetwijfeld wel bijhouden vanwege de bijzondere context", vertelt schepen Houba.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Manneken Pis , coronavirus , mondmasker coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni