Massa volk protesteert tegen politieacties aan Maximiliaanpark

© RVE/BRUZZ
| Een massa volk verzamelt aan het Noordstation.

Aan het Noordstation in Brussel protesteert zondagavond een massa volk tegen de geplande actie van de federale politie in het Maximilaanpark. Ze willen een menselijke ketting vormen tussen het Noordstation en het Maximilaanpark.

Het gaat om mensen van alle leeftijden en afkomsten die met hun aanwezigheid willen protesteren tegen de migratie- en asielpolitiek van staatssecretaris Theo Francken en de federale regering.

In het Maximiliaanpark zelf is zondagavond geen enkele asielzoeker of transitmigrant meer te vinden. Vrijwilligers hebben de hele namiddag alle migranten in het park verzameld en ondergebracht bij gastvrije burgers. In totaal hebben ze 150 tot 200 mensen weggebracht. Driehonderd andere migranten die zaterdagavond al opvang hadden gekregen, blijven ook zondagavond bij die gastgezinnen.

Volgens het burgerplatform zijn er dus in totaal zo'n vijfhonderd mensen die onderdak gekregen hebben, een cijfer dat het platform zegt ongeveer elke avond te halen. Volgens de organisatoren nemen er zondagavond zelfs tweeduizend mensen aan de protestactie deel, een cijfer dat onze BRUZZ-reporter ter plaatse ook bevestigt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?