Mayeur tackelt Grouwels over fietspaden Kleine Ring

© brusselnieuws.be
18/12/2013

Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) is niet blij met de nieuwe fietspaden op de Kleine Ring. “Grouwels begrijpt niet altijd goed dat er naast het gewest ook nog de stad Brussel bestaat.”

In een interview met Brussel Deze Week is de nieuwe burgervader niet mals voor de minister van Vervoer en Openbare Werken. Die liet begin oktober tijdelijke fietspaden schilderen op de Kleine Ring, ter hoogte van de Poincaré- en de Slachthuizenlaan. Ondertussen wordt er ook gewerkt tussen Zuidstation en Hallepoort. Voor de fietspaden sneuvelt op een groot deel van het traject een rijstrook, die volgens tellingen overbodig was.

De demarche kon rekenen op applaus van fietsverenigingen. Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) en burgemeester Freddy Thielemans (PS) waren echter niet opgezet met de maatregel. Ook Yvan Mayeur haalt nu scherp uit naar de minister, die volgens hem geen rekening houdt met de Stad Brussel.

“Een voorbeeld: wij willen het centrum opwaarderen en willen een grote voetgangerszone op de Anspachlaan. Daarvoor moet het verkeer naar de Kleine Ring geduwd worden. Maar wat doet Brussels Vervoersminister Grouwels? Zij schaft een rijstrook af op de Kleine Ring om een fietspad te kunnen schilderen. En dus rijden de mensen met de auto om door het stadscentrum. Ik ben ook voor fietspaden, maar dan wel als er overlegd is met ons. Ons mobiliteitsplan is tegengesteld aan de ideeën van Grouwels.”

Mayeur herhaalt in het interview dat er een voetgangerszone moet komen tussen het Brouckèreplein en de Beurs. Transitverkeer moet er volgens hem onmogelijk worden. “Een voetgangerszone zal het centrum van de stad doen herleven”, zegt hij. “Want de horeca, dat betekent jobs, zeker voor laaggeschoolden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni