Mayeur: 'Werken zullen vertraging oplopen'

"Door alle schadeclaims en verzoeken zullen de werken aan de voetgangerszone hoe dan ook vertraging oplopen." Dat zegt Brussels burgemeester Yvan Mayeur aan RTBF naar aanleiding van de intrekking van de stedenbouwkundige vergunning voor de voetgangerszone door het Gewest.

"We hebben de stedenbouwkundige vergunning ingetrokken om tegemoet te komen aan de opmerkingen van de Raad van State", zegt de burgemeester. "Voor alle duidelijkheid: het is niet ons werk, maar alle verzoeken tot schorsing en schadeclaims die de werken aan de voetgangerszone vertragen. We weten intussen wel zeker dat onze planning danig in de war wordt gestuurd. Momenteel bekijken we met onze juristen welke werken we desondanks al kunnen starten, in afwachting van een nieuwe stedenbouwkundige vergunning."

Mayeur benadrukt dat het Gewest, de Stad en Beliris, het financieringsorgaan van de federale overheid, wel degelijk werk maken van de bemerkingen van de Raad van State. "We stellen alles in het werk om zo snel mogelijk een nieuw rapport voor de Raad van State op te stellen", zegt hij.

Ondanks alle tegenwind blijft de burgervader ten slotte nog steeds geloven in het verkeersvrije stadscentrum. "Een groot deel van de Brusselaars heeft de voetgangerszone intussen geadopteerd", zei hij dinsdag in BRUZZ 24. "Het is een sociaal en een cultureel gegeven geworden. Het nieuwe centrum van Brussel zal hierdoor een economische en commerciële heropleving kennen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?