Meer dan 7.000 coronatests op Brussels Airport, nu ook sneltests

© PhotoNews
| Op 14 september 2020 opende op Brussels Airport een covid-19-testcentrum.

Sinds de opening van het Test Centre op Brussels Airport op 14 september hebben al meer dan 7.000 passagiers zich laten testen. Op de luchthaven is er nu ook een mobiel laboratorium geopend, waardoor de resultaten ter plaatse, en dus sneller, geanalyseerd kunnen worden.

Een maand na de opening van het testcentrum op Brussels Airport is nu ook het laboratorium op de luchthaven operationeel. De resultaten van de tests worden vanaf nu ter plaatse verwerkt, wat ervoor zorgt dat passagiers nog sneller hun resultaat ontvangen. Het duurt ongeveer 9 uur.

Vanaf nu zijn er ook sneltests mogelijk, waarbij het resultaat al binnen de vier uur beschikbaar is. "Dat is vooral nuttig voor vertrekkende passagiers die een negatief testcertificaat nodig hebben om naar een bepaalde bestemming te reizen", zegt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli van de luchthaven.

Sinds de opening van het testcentrum op 14 september hebben al meer dan 7.000 mensen zich laten testen op Brussels Airport. Voor de heropstart van de luchtvaart en van de economie in het algemeen is testen cruciaal. "Het Test Centre en het lab op Brussels Airport zijn een belangrijk deel van de oplossing om veilig reizen mogelijk te maken. We geven de luchtvaart zo ook vooruitzicht op een herstel. Dat is absoluut noodzakelijk voor het voortbestaan van de sector."

Geen temperatuurcontrole meer

Wie een activatiecode heeft van de overheid (terugkeer rode zone of contact tracing) en een Belgische ziekteverzekering kan zich gratis laten testen in het testcentrum. In het andere geval betaalt men 67 euro voor een standaard coronatest en 135 euro voor de sneltest. Wie zich wil laten testen, maakt best online een afspraak.

De luchthaven laat ook nog weten dat de temperatuurcontrole voor aankomende passagiers vanaf 15 oktober wordt stopgezet. Dat komt omdat de federale regering besloten heeft dat passagiers die terugkeren uit een rode zone zich pas vijf dagen na hun terugkeer moeten laten testen. De temperatuurcontrole voor vertrekkende passagiers blijft van kracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?