1 september 2023: wateroverlast in Brussel na hevige regen op korte tijd, waarbij onder andere de Tentoonstellingslaan in Jette, nabij het Koning Boudewijnpark onder water liep
© Brandweer Brussel | 1 september 2023: wateroverlast in Brussel na hevige regen op korte tijd, waarbij onder andere de Tentoonstellingslaan in Jette, nabij het Koning Boudewijnpark onder water liep.

Meer dan honderd oproepen voor wateroverlast bij Brusselse brandweer

AD
© BRUZZ
01/09/2023

De felle regen zorgde vrijdag voor heel wat wateroverlast in Brussel. De brandweer werd meer dan honderd keer opgeroepen. Zestig interventies - zowel op de openbare weg als in privéwoningen - zijn intussen afgehandeld.

Het was vandaag alle hens aan dek bij de Brusselse brandweer, na de felle regenbuien die in de loop van de ochtend over de hoofdstad trokken. Om 17.00 uur waren er al zestig interventies afgesloten en stonden er nog 45 tussenkomsten op de wachtlijst. “Op ieder ogenblik worden er tien interventies gelijktijdig afgehandeld”, meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

“Al het beschikbare personeel en al onze voertuigen werden ingezet om de overlast te bestrijden”, aldus Derieuw. “Er werd steeds een tactische reserve achter de hand gehouden om de ‘dagelijkse’ opdrachten uit te voeren - zoals gaslekken, brandbestrijding, enzovoort.”

De brandweer roept iedereen op om wateroverlast te melden op het elektronisch loket 1722.be, en hiervoor geen beroep te doen op het noodnummer 112.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, wateroverlast

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie