Meer politiepatrouilles in Alhambrawijk

© Comité Alhambra
De politie zal meer patrouilleren in de Alhambrawijk in Brussel. Dat is woensdag gezegd op een vergadering van het wijkcomité met de politie en de Stad Brussel. Onder meer schepen Philippe Close (PS) en OCMW-voorzitter Yvan Mayeur (PS) waren daarbij aanwezig.

"Er zijn veel pv's uitgeschreven de afgelopen maar blijkbaar niet genoeg want er lopen nog altijd prostituees rond in de wijk", zegt Jan Leerman van het wijkcomité. "Er is ons beloofd dat de politie meer aanwezig zal zijn. Dat is al het geval maar niet altijd op het juiste moment en niet altijd even zichtbaar. Het onradingseffect op de prostituees en hun klanten is nog niet groot genoeg."

Behalve meer patrouilles komt er ook een uithangbord met het politiereglement in de wijk en affiches die duidelijk maken wat de regels rond prostitutie zijn.

Het is niet de eerste keer dat het stadsbestuur een grotere politie-aanwezigheid in de wijk aankondigt. Buurtbewoners klaagden in het verleden herhaaldelijk aan dat die verhoogde aandacht maar van korte duur was.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?