951 pv’s in Alhambrawijk

Sinds juni vorig jaar zijn er 951 pv’s uitgeschreven in de Alhambrawijk, vooral aan potentiële klanten van prostituees. De Stad Brussel hoopt daarmee de overlast uit de wijk te houden.

De Alhambrawijk rond de KVS heeft al jaren te kampen met overlast. Die wordt vooral veroorzaakt door straatprostituees en hun klanten.
Vorig jaar besliste de Stad Brussel om met GAS-boetes een poging te doen de overlast aan te pakken.

Tot nu toe werden er 951 pv's opgesteld, zo vernam FM Brussel. Vijftig mensen hadden uiteindelijk een goede reden om in de buurt te zijn. Voor een aantal mensen bleef het bij een waarschuwing. 189 pv's worden nog behandeld, en 600 boetes werden effectief al uitgeschreven.

Vijf procent van de boetes werd uitgeschreven aan prostituees, de andere 95 procent aan klanten of potentiële klanten, zegt stadssecretaris Luc Symoens. "Dat is dan voor het veroorzaken van overlast, door bijvoorbeeld nodeloos rond te toeren, te toeteren, of een gesprek te beginnen met een prostituee."

Door de cijfers bekend te maken, wil de Stad het cliënteel weghouden uit de buurt. "Als mensen weten dat ze het risico lopen op een boete, blijven ze hopelijk weg. Dan verdwijnt ook het aanbod en krijgt de wijk de rust terug."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?