Twee administratieve boetes per dag in Alhambrawijk

© brusselnieuws.be
04/09/2012
Sinds de Stad Brussel begin juni besliste om gemeentelijke administratieve sancties (gas-boetes) te gebruiken tegen prostituees en hun klanten in de Alhambrawijk, zijn 225 overlastdossiers opgesteld. Dat zijn er meer dan twee per dag.

Met de zogenaamde gas-boetes wil de Stad de straatprostitutie en de bijhorende overlast aanpakken. "Overlast kan zeer divers zijn", zegt stadssecretaris en sanctionerend ambtenaar Luc Symoens in De Morgen. "Dat gaat van claxonneren, overmatig lawaai tot bierblikjes die op straat worden gegooid."

Ook stapvoets rijden en voor- en achteruitrijden, wat vaak gebeurt als bestuurders de prostituees aanspreken, wordt als overlast beschouwd.

Overtreders kunnen op basis van hun nummerplaat geïdentificeerd worden. "Als je dan onverwacht thuis zo'n brief in je bus krijgt, heeft dat wel degelijk een ontradend effect", zegt Symoens. Volgens burgemeester Freddy Thielemans (PS) is er 30 procent minder prostitutie in de buurt sinds de invoering van de administratieve boetes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni