Deze verdienstelijke Brusselaars krijgen een onderscheiding van koning Filip

20220415_koningroi_2022_cropped.png
© Bas Bogaerts / Koninklijk Paleis
© Bas Bogaerts / Koninklijk Paleis

Traditioneel deelt koning Filip voor de nationale feestdag een reeks adellijke titels uit aan verdienstelijke landgenoten. Onder hen bevinden zich dit jaar onder meer Molengeek-oprichter Ibrahim Ouassari, Emilie Meessen van vzw Straatverplegers, Loredana Marchi van vzw Foyer, Jean Rubay van Keten van Hoop België en Henri Goldberg, de voorzitter van de Auschwitzstichting.

Concreet kreeg hartchirurg en voorzitter van Keten van Hoop België (een organisatie die zich inzet voor gezondheidszorg in ontwikkelingslanden) Jean Rubay samen met de Brusselaar Henri Goldberg van vzw Auschwitz en Emilie Meessen van de vzw Straatverplegers (die zich als medisch-sociale organisatie inzet voor daklozen), de titel van baron of barones.

Ook Elisabeth Monard van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek, Anny De Windt van de vwz BiJeVa, Anne Johansson van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, Sabine Gössing van Ligue Alzheimer ASBL, danser en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui en Charles Schelfhout van de vereniging Art and Low vision, viel die eer te beurt.

Tegelijk werden KUL-astrofysica Conny Aerts, ondernemer Michel Delbaere en econoom François Maniquet benoemd tot grootofficier in de Leopoldsorde terwijl Marc du Bois, Marie-Elisabeth Faymonville en Ibrahim Ouassari, de CEO van het Molenbeekse tech ecosysteem Molengeek, de graad van Commandeur in de Leopoldsorde ontvingen.

Tot slot werden nog het voormalige nieuwsanker Martine Tanghe en Loredana Marchi van de Brusselse vwz Foyer samen met Maria Van Elslande, Sophie Vangheel, Matthieu Le Grelle en Frédéric Simonart, benoemd tot commandeur in de Kroonorde.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?