Meester Bert is beste Brusseleraar

Meester Bert is de beste leraar van Brussel, want hij is als winnaar uitgeroepen van de Beste Brusseleraar wedstrijd 2015. Bert Van Der Weeën is leraar op de basisschool van het Atheneum van Etterbeek.

Meester Bert won de online verkiezing met enkele honderden stemmen voorsprong. Eerst had een jury al vier kandidaten uit meer dan 100 inzendingen geselecteerd. Woensdagavond werd hij als winnaar bekendgemaakt.

Bert Van Der Weeën werkt al dertig jaar als leerkracht in Brussel.

Het was de tweede editie van de zoektocht naar de beste leraar van Brussel. Die wedstrijd wordt georganiseerd door het Brussels Expertisenetwerk Onderwijs samen met FM Brussel. De wedstrijd wil het beroep van leerkracht en lesgeven in Brussel promoten.

Een portret van meester Bert ziet u na dat van een andere finaliste in onderstaande video van tvbrussel (spoel door naar 1:52)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?