Mensenketting moet boom 'Gaston' redden

aze
© Google
| De wilg is zo'n 100 jaar oud, maar moet plaats ruimen voor een appartementsgebouw
© Google
| De wilg is zo'n 100 jaar oud, maar moet plaats ruimen voor een appartementsgebouw

Een groep Jettenaren wil een oude scheutwilg redden van de kap en vormt daarom op donderdag voor de tweede keer een mensenketting rond de boom om die te beschermen. Een eerdere actie in juni kon de geplande kap niet tegenhouden. Donderdag zou de wilg tegen de vlakte moeten.

Zeg niet zomaar scheutwilg tegen de majestueuze boom aan de spoorwegbrug over de Eugène Toussaintstraat in Jette. Noem hem liever Gaston. Dat doen de buurtbewoners die de 111-jarige boom erg genegen zijn, al jaren. Maar Gaston moet wijken voor een nieuwbouwproject, waarvoor de gemeente al een bouwvergunning heeft afgeleverd.

De kap van Gaston beroert al maanden de lokale gemoederen. Toen bekend raakte dat de boom plaats moest ruimen voor een appartementsgebouw, mobiliseerden de buurtbewoners zich. Tientallen mensen kwamen op straat om rond de boom een mensenketting te vormen. Maar die actie van begin juni kon de kap niet tegenhouden: Gaston verdwijnt.

In een ultieme poging om de kap tegen te houden, die staat gepland op donderdag 15 augustus, verzamelen de buurtbewoners opnieuw aan hun geliefde boom.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?