Jettenaren vormen mensenketting rond 'laatste wilg van de wijk'

aze
© Google
| Deze wilg moet in augustus tegen de grond.
© Google
| Deze wilg moet in augustus tegen de grond.

Dinsdagavond komen buurtbewoners in Jette samen om te protesteren tegen de kap van een wilg aan Atelier 340. Volgens de buurtbewoners gaat het om de laatste wilg in een wijk met verschillende referenties naar de boomsoort.

Op de hoek van de Gaston Biernauxstraat en Eugène Toussaintstraat, vlak bij Atelier 340, staat een wilg op een lapje grond dat verkocht werd aan een projectontwikkelaar. De wilg moet wijken voor een appartementsgebouw, en daartegen voeren buurtbewoners protest. Om 19 uur zullen ze een mensenketting rond 'Gaston' vormen, de naam die ze aan de boom hebben gegeven, en ook de naam van het vastgoedproject.

"Dit is een symbolische zaak", zegt een buurtbewoonster aan BRUZZ. "In onze wijk zijn al zoveel bomen gekapt voor nieuwbouw. In de buurt was er brouwerij Wilg en de Wilgstraat is vlakbij, maar nu gaan ze de laatste wilg kappen. Gaston is onze geschiedenis."

Bovendien vrezen de buurtbewoners voor nog meer wateroverlast in de wijk. "We kampen regelmatig met overstromingen. Er is veel water in de ondergrond en wilgen zijn daar goed voor." Midden augustus moet 'Gaston' tegen de vlakte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?