| Indien Derby NV zijn zin krijgt komt er op de Diksmuidelaan een nieuwe vestiging van gokkantoor Ladbrokes.

Protest tegen komst gokkantoor Ladbrokes in Diksmuidelaan

MVH
© BRUZZ
06/09/2019

Gokkantoor Ladbrokes wil een nieuwe vestiging openen in de Diksmuidelaan. Buurtbewoners vrezen overlast, en startten een petitie. Derby NV, het bedrijf achter de Ladbrokes gokkantoren, heeft intussen al een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd bij de Stad Brussel. Het openbaar onderzoek loopt.

"De gevel is momenteel niet conform de normen en moet worden aangepast indien Ladbrokes toelating wil krijgen", zegt bevoegd schepen Ans Persoons (Change.Brussels). Daarom moet een openbaar onderzoek gevoerd worden eer een vergunning kan worden toegekend.

Wijkbewoners willen deze mogelijkheid aangrijpen. Want ze vrezen dat het gokkantoor wanpraktijken uit de naburige Alhambrawijk zal aantrekken.

Er werd alvast een online petitie opgestart. Al meer dan 200 burgers ondertekenden die. "Ik hoop aan 300 handtekeningen te geraken", zegt Dubois die de petitie opstartte. "Ladbrokes waagde hun kans in 2017 ook al eens in onze straat, en toen heeft een gelijkaardig initiatief de eigenaar van een andere ruimte ontmoedigd om toch niet met Ladbrokes in zee te gaan."

Als medebewoners hebben wij in de basisakte laten optekenen dat wij geen speelhal aanvaarden.

Thierry Dubois, bewoner van het gebouw en oprichter van de petitie

"De petitie zal zeker in rekening genomen worden tijdens de overlegcommissie", aldus Persoons. Die commissie bespreekt de resultaten van het openbaar onderzoek, alvorens een advies te verlenen. "Ik vind het belangrijk dat de bewoners ook gehoord worden. Gokkantoren kunnen effectief randfenomenen met zich meebrengen die voor overlast zorgen."

Indien de petitie niet volstaat hoopt Dubois een extra argument te kunnen uitspelen. "Als bewoners en mede-eigenaars van het gebouw hebben wij in de basisakte laten optekenen dat wij geen speelhal aanvaarden onder onze appartementen. Hopelijk volstaat dit."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Ladbrokes, buurtprotest, petitie, gokken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni